Blog

10 sfaturi despre drona Matrice 300 RTK

Cum sa mentineti drona DJI Matrice 300 RTK sa zboare la performanta maxima

Drona Matrice 300 RTK este o drona profesionala de ultima generatie, care va economiseste timp si efort pretios, tinandu-va, in același timp, pe dumneavoastra si pe echipa dumneavoastra departe de pericol. De la inspectia precara a liniilor electrice pana la cautare si salvare pe timp de noapte, raspuns la stingerea incendiilor de urgenta si multe altele, DJI Matrice 300 RTK este la inaltime. Dar chiar si cele mai rezistente instrumente industriale au nevoie de putina dragoste si atentie din cand in cand.

Daca doriti sa profitati la maximum de drona Matrice 300 RTK, va recomandam sa executati in mod regulat urmatorii 10 pasi de intretinere pentru a va asigura ca drona dumneavoastra se mentine in forma maxima.

Va rugam sa retineti ca, daca gasiti anomalii la drona, contactati dealer-ul dumneavoastra sau asistența tehnica DJI inainte de a zbura.

1. Motoarele si rotoarele

Rotiti rotorul motorului pentru a verifica daca exista blocaj, slefuire sau frecare nenaturala. Observati spatiul dintre rotor si statorul motorului pentru a verifica daca exista vreo frecare cu baza motorului.

2. Conexiune motor si brat

Rotiti baza motorului in jurul liniei centrale a tubului de carbon pentru a confirma ca legatura dintre motor si bratul aeronavei este sigura. Verificati daca cele patru suruburi de fixare sunt stranse si repetati pentru fiecare dintre cele patru brate ale dronei Matrice 300 RTK.

3. Elice si adaptoare pentru elice

Verificati toate elicele si adaptoarele pentru elice pentru deformatii vizibile, uzura severa, sparturi, fisuri sau orice corp strain. Apoi, curatați elicele cu o carpa moale si uscata. Asigurati-va ca suruburile adaptorului elicei sunt bine fixate.

* Inlocuiti elicele dupa ce ati zburat peste 300 de ore sau dupa ce le-ati folosit timp de un an. Deoarece drona Matrice 300 RTK este o platforma de zbor de ultima generatie și are mai multa putere si propulsie decat platformele noastre anterioare, are cerinte ridicate pentru instalarea si intretinerea corespunzatoare a elicelor sale. 

4. Cadru brate

Cand montati bratele aeronavei, rasuciti mansonul in pozitia corecta. Rasucirea prea mult poate duce la slabirea manecii. Dupa ce bratele aeronavei sunt montate, verificati daca jonctiunile bratelor nu sunt deteriorate sau crapate.

Apucati si scuturati usor fiecare brat pentru a va asigura ca sunt in siguranta. Verificati daca cele 28 de suruburi de pe cele patru brațe ale cadrului sunt stranse.

5. Trenul de aterizare

Verificati ambele mansoane ale trenului de aterizare si asigurati-va ca nu exista daune sau crapaturi. Confirmati ca suruburile de pe fiecare bază a trenului de aterizare sunt sigure.

Când depozitati trenul de aterizare in cutia de transport, aveti grija ca mansoanele trenului de aterizare sa fie plasate in pozitia corecta, altfel elicele pot fi strivite cand cutia de transport este inchisa.

6. Compartiment baterie

Inspectati mecanismul de evacuare de sub sistemul de blocare al bateriei si verificati daca nu exista nicio tremurare cand bateriile sunt introduse. De asemenea, asigurati-va ca bateriile pot fi scoase fara probleme. Apoi, confirmaai ca porturile bateriei sunt curate si uscate si ca nu exista coroziune. In cele din urma, curatati orice urma de apa, umezeala sau praf, daca exista.

7. Gurile de disipare a caldurii

Asigurati-va ca nu exista blocaje sau obstacole peste orificiile de evacuare a caldurii. Ascultati daca ventilatoarele de racire functioneaza fara zgomot. Daca orificiile de ventilatie sunt murdare, utilizati o suflanta de praf (cea din pachetul dronei) pentru a elimina murdaria si utilizati un servetel cu alcool pentru a curata orificiul de ventilatie.

8. Capace de port din cauciuc

Verificati daca sunt slabite sau deteriorate capacele porturilor de cauciuc. Capacele din cauciuc pentru porturi in stare proasta pot afecta rezistenta la intemperii a dronei Matrice 300 RTK.

9. Placa de amortizare a gimbal-ului

Inspectati amortizoarele pentru orice daune, slabiciune sau defecte. Asigurati-va ca conectorul gimbal-ului se poate roti fara probleme si verificati daca suruburile care conecteaza placa de amortizare la corpul aeronavei sunt sigure.

10. Lentile

Verificati lentilele senzorilor infrarosu ToF si ale sistemului de vedere, ale luminilor auxiliare si ale farurilor pentru slabiciune sau fisuri. Daca suprafata lentilei este murdara, curatati cu o carpa moale.

Senzori  infrarosii ToF si sistem de vedere

Lumini auxiliare

Stroboscop

Programul de mentenanta DJI

Speram ca ati gasit utile aceste 10 sfaturi de intretinere. Urmand pasii de mai sus va puteti ajuta sa va mentineti drona DJI Matrice 300 RTK sa zboare la performanta maxima.

Acestea fiind spuse, va recomandăm mentenanta profesionala regulata la fiecare 3-6 luni, in care expertii calibreaza si inspecteaza fiecare detaliu al dronei si inlocuiesc partile vulnerabile pentru a va readuce drona la starea optima.